Цілі та сфера діяльності
Журнал «Наукові праці» вже чотирнадцятий рік поспіль служить інтересам вітчизняних фахівців і запрошує всіх до подальшої співпраці, і бажає Всім, щоб життя завжди було наповнено яскравими, добрими подіями, а кожен новий день приносив щастя і процвітання в професійних справах!
Тематика журналу:
- Удосконалення технологічних процесів для харчових та зернопереробних галузей АПК:
- Актуальні проблеми розвитку зернопереробної, комбікормової, хлібопекарської, кондитерської та харчової промисловості;
- Нові технічні та технологічні рішення у переробці харчової сировини.
- Актуальні питання зберігання і технології зберігання зерна, виробництво зернових, хлібопекарських, кондитерських виробів, комбікормів та біопалива:
- Нове у технології, обладнанні, контролю якості, автоматизації хлібоприймальних підприємств і елеваторів, борошномельних, круп'яних, хлібопекарських і комбікормових заводів, кондитерських фабрик.
- Розробка нових видів харчових продуктів із нетрадиційної сировини:
- Біотехнологічні аспекти виробництва харчових продуктів;
- Розробка технологій продуктів лікувально-профілактичного харчування;
- Інноваційні технології продуктів ресторанного господарства.
- Створення нових технологій отримання безпечних харчових продуктів й визначення критеріїв їх оцінки:
- Нові зернові, харчові і кормові продукти, хлібобулочні та кондитерські вироби;
- Проблеми якості, харчової цінності та безпеки продукції на підприємствах відповідних галузей в аспекті вступу України до ВТО;
- Проблеми гармонізації національних стандартів України з міжнародними;
- Сучасні методи контролю, стандартизація й сертифікація сировини та харчових продуктів;
- Екологічна безпека продуктів харчування;
- Науково-методичні проблеми управління якістю води як чинником безпеки харчових продуктів і стабільності харчового виробництва.
- Створення нового високоефективного обладнання, автоматизація виробничих процесів харчових і зернопереробних виробництв:
- Енергоефективні процеси й обладнання харчових виробництв;
- Інтелектуальні системи управління технологічними процесами у харчовій та переробній промисловості.
- Комбіновані процеси та нанотехнології в АПК, нові неенергоємні харчові технології та про-дукти, енергоефективність та екологічна безпечність.
- Соціально-економічні проблеми розвитку ринкових відносин на підприємствах харчової та зернопереробної промисловості:
- Економічні аспекти і ефективність інноваційно-інвестиційного розвитку харчових вироб-ництв;
- Економіка і менеджмент підприємств;
- Кадрове и наукове забезпечення зернових та харчових технологій.
Застосування до проблем в розвинених і менш розвинених країн вітаються. Статті мають внести значний внесок у теоретичну та / або методологічну літературу з цього питання і містити міцну наукову складову.